Epävirallinen Tokokoe 26.6.2008

Torstaina käytiin epävirallisessa toko kokeessa. Melkein ensimmäiseksi kokeeksi koe meni ihan hyvin.

Luoksepäästävyys 10. Tare oli tottakai ihan intona.

Paikallamakaaminen
- . Jätimme tämän väliin, koska Tare vinkui kehän ulkopuolella ja luoksepäästävyyden aikana melko paljon hermostuneesti. Muutenkaan Taren paikkamakuu ei ole vielä niin varma, että kestäisi koe tilanteen. Otin sillä aikaa sivummalla paikallamakuun lyhyellä matkalla ja palkkasin usein. Tare pysyi hienosti paikallaan, vinkui pienesti hetken, mutta oli muuten rauhallisen oloinen.

Seuraaminen kytkettynä
8. Tare oli vähän unessa, vaikka herättelin sitä lelulla ennen kehään menoa. Pysyi seuraamisessa vierellä, mutta ei pitänyt kontaktia melkein ollenkaan. Huuhuili täys käännöksissä ja yksi perusasento pysähdyksessä jäi tekemättä.

Seuraaminen taluttimetta
8. Aluksi Tare oli hyvin mukana, loppu ajan välillä mukana ja välillä unessa.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
5. Lisä käsky ja käsimerkki

Luoksetulo
9. Sivulle tulossa käsimerkki

Seisominen seuraamisen yhteydessä
10. Erittäin hyvä :D.

Hyppy
Tare oli ilmeisesti kyllästynyt ohjaajaansa ja siihen ettei saa liikkeen jälkeen namia, vaikka toimii oikein ja piti tuomaria kiinnosvampana kuin ohjaajan "seiso" käsky.

Kokonaisvaikutus
9.

Yhteensä 124p



- Treenattava liikkeitä mahdollisimman paljon eripaikoissa ja tilanteissa
- Liikkeestä maahanmenoa ja seisomista treenattava molempia yhtä paljon
- Eri pituisia palkkaus välejä




28.6.2008
Treenit omassa pihassa.
¨
Seuraamisesta maahanmeno ja seisominen
Molempia kaksi toistoa ja molemmat meni ihan nappiin.

Seuraaminen
Ennakoi pitkillä suorilla seuraamisesta seisomista. Jätetään seuraamisesta maahanmeno ja seisominen tauolle ja treenataan pelkkää seuraamista.

Ja sitten tunnari. Parin viimeisen viikon ajan ollaan harjoiteltu alusta asti tunnari kapulan pitämistä (pureskeli aluksi). Kun se sujui hyvin niin sitten otettiin seuraavaksi kapulan nostamista maasta, mutta... Se ei sitten sujunutkaan niin hyvin. Tare nosti kapulan aina kapulan jommasta kummasta päästä ja roikotti sitä suussaan pitkittäin. Harjoiteltiin oikeaa nostamista pari päivää, latoin kapulan molempiin päihin sinitarraa, toisena päivänä foliota. Kumpikaan ei niistä ei estänyt Tarea ottamasta kapulaa suuhun jommasta kummasta päästä. Harjoiteltiin lisää, keskeltä ottamisesta sai palkan, päästä ei. Tätä harjoiteltiin pari päivää, toimi kun kapula oli suorassa Taren edessä, muuten nosti kapulan päästä.
Eilen kuitenkin päätin ottaa suoraa tunnari kapulalla noudon. Vein kapulan n. 5 m päähän ja lähetin Taren noutamaan "oma" käskyllä. Tare juoksi kapulan luokse, nuuski sitä ja palasi takaisin. Uusi yritys "Tua oma" käskyllä. Ja se toimi! Tare toi kapulan pitäen siitä keskeltä kiinni. Isot kehut ja paljon namia. Palautus oli hidas, mutta muuten loistava.
Toinen toisto edellistä paria metriä pidemmältä matkalta. Vauhti oli molempiin suuntiin hyvä, mutta Tare pyöritteli kapulaa tassuillaan ennen kuin otti sen suuhunsa. Ei hyvä
Kolmas kerta lyhyemmältä matkalta. Paaljon parempi. Ja keskeltä otti taas kiinni
Otin vielä kaksi kertaa siten, että piilotin kapulan heinikkoon. Lähetys pelkällä "oma" käskyllä. Ja Tare etsi kapulan heinikosta, Loistava :D Viimeinen piilotus pari metriä edellistä sivumpaan. Tare lähti innokkaasti etsimään kapulaa samasta paikasta, missä edellinen oli. Näytin sille oikean paikan ja Tar löysi sen ja palautti nopeasti pitäen kapulaa oikein suussaan! :) On se hieno poika, ei edes häiriitynyt vaikka Nikke haukkui, jatkoi vaan etsimistä.

- Jätetään muut noudot tauolle



Tänään

Tunnari
4 toistoa kapula piilotettuna heinikkoon. Ei mitään suurempaa ongelmaa, etsii innokkaasti haistelemalla, palauttaa kapulan ja lähtee etsimään ensimmäisellä käskyllä. Tarella on kuitenkin vähän ongelmia sen kapulan löytämisen kanssa, etsii sitä aina samasta paikasta, minne kapula edellisellä kerralla piilotettiin ja löytämisessä menee kauan. Jätetään esiminen pois ja jatketaan Tie Tottelevaisuus valioksi - kirjan ohjeiden mukaan.