Sunnuntaina oltiin Nokialla agilityn ja tokon harjoitus kisoissa. Jorkku vei Taren möllien radalle, tuloksena hylky. Muuten rata oli aika sujuvan näköistä, mutta yhden aidan Tare kiersi takaa vaikka piti mennä suoraa. Tare ottaa takaa kierron herkästi pienestäkin aidan ohi näytöstä. Ja lisäksi se liikkuu ohjaajasta sen verran kaukana. Tarella oli ainakin hauskaa kun se radan jälkeen kiskaisi päänsä remmistä läpi ja lähti juoksemaan pitkin kenttää lelun kanssa: D Videoo ei taaskaan ole, kun kamera unohtui kotiin...

Kisaavien radalta saatiin luultavasti 10. Kepeille vienti oli aika haastava ja siitä kielto. Tarella oli hiukan vauhti päällä ja jäin parissa kohtaa jälkeen ja kieltohan siitä tuli. Muuten meni erittäin hyvin.

Sitten oli vielä toko. Paikallamakuussa Tare meni vasta toisella käskyllä maahan, ei varmaankaan kuullut käskyä kun hallissa oli sen verran kova meteli. Ja kun jätettiin koirat se lähti perään, vein takaisin ja uusi yritys. Menin vain pari metrin päähän ja se ei vinkunut juuri ollenkaan! Vinkui vain ihan vähän eikä muutenkaan ollut kuin hiukan levoton. Välillä laski pään alas, rauhoittui ja nosti taas. Erittäin hyvä siihen verrattuna mikä paikallamakuu on ollut pitkän aikaa ja vieraspaikka ja vieraat koirat ja kova meteli. Tästä se lähtee :)  Muista liikkeistä huomasi, että Tare alkoi jo vähän väsyä ei ollut enään niin vilkas kuin yleensä. Kaikista muista liikkeistä arvosteluksi erinomainen paitsi liikkeestä maahanmenosta tyydyttävä kun Tare meni vasta toisella käskyllä maahan (ei varmaan taas kuullut käskyä kunnolla). Eli erittäin hyvin, varsinkin halli kisoiksi pitkän päivän jälkeen.

Eilen olin toko ryhmän suunnittelu kerralla. Ensimmäinen kerta olisi torstaina, mutta en pääse töiden takia, mutta onneksi pääsen kaikilla muilla kerroilla. Kurssi kestää 7 kertaa ja sopii meille paremmin kuin hyvin : ) Kurssilla otetaan kisamaisia treenejä; paikallamakuu ja kolme muuta liikettä, jotka arvotaan. Treenit pidetään melkein joka kerta eripaikassa ja kouluttaja laittaa kehänauhat. Eli aivan loistavaa : D Kurssilla ei hinkata yksittäisiä liikkeitä vaan keskitytään enemmänkin ohjaajan valmentamiseen kisoja varten. Huono puoli on se, että joutuu kulkemaan Tampereelle ”asti”. Veikkaisin, että myös paikallamakuu alkaa kurssin jälkeen sujua. Ehkä kesällä pääsisi toko kisoissa paikallamakuuseen.

Eilen illalla Tare alkoi ontua toista etujalkaansa mutta aamulla se oli jo kuin ei mitään. Pitää ottaa nyt pari viikkoa rauhallisesti. Harmi vain että nyt pääsisi jo kentälle treenaan agilityä : /

Koirien heronta sujui hyvin, eikä kummallakaan koirista ollut pahempia jumittumia.